Kādi ir parastie akvārija akmeņu dekorācijas elementi?

Akvārija akmeņu apdare ir būtisks materiāls zivju tvertņu dekorēšanai, un daži no populārākajiem ainavas veidošanas stiliem šobrīd ir, piemēram, japāņu ADA stils un Dienvidamerikas stils, kas ir nesaraujami saistīti ar akvārija akmeņu dekorāciju izmantošanu. Šeit ir daži akvārija akmeņu akvāriju akvāriju akmeņu rotājumi, ko parasti izmanto zivju tvertnēs.

  • Akmentiņi

Akmentiņi ir akmeņi, kas veidojušies upes gultnē, gadiem plūstot ūdenim, un to virsma ir ļoti gluda, apaļas formas un dažāda lieluma. Arī to krāsas ir dažādas, piemēram, sarkana, violeta, melna, dzeltena, pelēka utt. Dažiem ir arī atšķirīgi raksti. Tajā pašā laikā lielākā daļa oļu ir neitrāli un neietekmē ūdens kvalitāti.

  • Koka fosilijas

Koksnes fosilijas sauc arī par koku fosilijām un kvarca fosilijām. Koka fosilija pati par sevi ir koks, kas veidojies zemes garozas kustības un vulkāna izvirduma rezultātā. Galvenās krāsas ir pelēka, brūna, iedeguma un melna. Koka fosilijas pēc aprisēm izskatās kā koks, un vaļņos ir pat skaidri redzami gredzeni, kurus nevar aizstāt ar citām iežām. Tas pieder pie dārgakmeņiem akvārija ainavā.

  • Šķembu akmens

Tā krāsa parasti ir zilgani pelēka vai melnpelēka, un to var izvietot viļņotās virsotnēs, kas izskatās krāšņi. Šie akmeņi parasti ir piemēroti lieliem akvārijiem.

  • Koraļļi

Dažos akvārijos kā dekorus izvēlas arī koraļļus, lai imitētu zemūdens pasauli. Ir daudz dažādu formu koraļļu veidu. Ja akvārijā ir kādas dekoratīvās zivis, kurām patīk vāji sārmains ūdens, piemēram, pāvs vai ķemmīte, tad koraļļi ir labākā izvēle, jo koraļļiem piemīt zināma sārmainība.

  • Priežu mizas akmens

Priežu mizas akmens arī ir izplatīts akvārija akmeņu rotājums. Priežu mizas akmenim dabiskā stāvoklī uz virsmas ir daudz caurumu, kas paslēpj daudz dubļu. Tāpēc priežu mizas akmens tīrīšana vienmēr ir bijusi sarežģīta problēma. Akmeni ieteicams vienu dienu mērcēt spainī, pēc tam aiznest uz autoservisu un izskalot ar augstspiediena ūdens pistoli. Taču nemazgājiet pārāk nikni, jo priežu mizas akmens epiderma sākotnēji ir viegli atdalāma. Nedaudz skābs priežu mizas akmenim ir neliela ietekme uz ūdens kvalitāti zivju tvertnēs, un tam ir neliela ietekme uz ūdens cietināšanas kvalitāti (bet tā ir pietiekami maza, lai to ignorētu).

  • Qinglong akmens

Tāpat kā priedes mizas akmens, arī Qinglong akmens ir pastāvīgs zivju tvertņu iemītnieks. Pēdējos gados tā parādīšanās rādītāji starptautiskajā ūdens ainavu konkursā ir diezgan augsti. Galvenais iemesls ir tas, ka Qinglong akmens virsma kalna virsotnē ir atmosfēras veidota, un lūzums veido neregulārus rakstus, pa kuriem plūst straume un sasmalcina ūdeni. Qinglong akmens veidotā ainava ir dabiskāka, un zāles tvertnes ainavas būtība ir imitēt dabu. Qinglong akmens patiesībā ir vispārīgs termins akmens veidam, kura virsmai piemīt laika apstākļu ietekme. Arī Taihu akmens ir Qinglong akmens paveids, un tā formas īpatnība ir ūdens grunts ar vairākiem caurumiem.

One thought on “Kādi ir parastie akvārija akmeņu dekorācijas elementi?

Comments are closed.