Galvenie padomi par jaunā kucēna aprūpi

Kucēns ir lielisks papildinājums jebkurai ģimenei, neatkarīgi no tā, vai tā ir liela un laimīga ģimene ar vairākiem bērniem, vai jauna ģimene. Tā kā trešdaļa jauniešu Apvienotajā Karalistē sāk vai jau ir sākuši mājdzīvnieka īpašnieka gaitas, daudz biežāk mājās tiek atvests skaists kucēns. Taču kucēna aprūpe ir nopietns darbs, kurā ir daudz kustīgu detaļu. Ja esat nedaudz noraizējies par atbildību, turpmāk sniegtie padomi palīdzēs jums apgūt kucēna aprūpes pamatus.

Pirms vest mājās kucēnu

Vispirms jums jāsagatavo mājoklis jaunā kucēna ierašanās brīdim – tas ir jādara, pirms jūs viņu uzņemat, lai nodrošinātu viņam viesmīlīgu, viesmīlīgu un, pats galvenais, drošu vidi. Visnepieciešamākais ir gulta, bļodas ar barību un ūdeni, kā arī kucēniem droša barība, lai viņi būtu paēduši un veseli.

Iespējams, jūs arī vēlēsieties mājā uzstādīt suņiem drošus vārtus, lai pasargātu kucēnu no nejaušiem kritieniem pa kāpnēm vai apdraudējumiem. Pārliecinieties arī, ka jums ir viss nepieciešamais, lai parūpētos par savu suni pastaigu laikā: siksnas un pavadas ir obligāta prasība, bet bioloģiski noārdāmie maisiņi ekskrementiem palīdzēs jums saglabāt modrību un saprātīgumu, kamēr suns ir kustībā.

Pirmās dienas

Pirmās dienas pēc tam, kad esat atvedis mājās kucēnu, ir, vārdu sakot, ļoti svarīgas. Jūsu kucēns, protams, būs nobijies un satrauksies par jauno vidi, tāpēc sākumā centieties, lai viņš būtu laimīgs tajā pašā telpā. Mēģiniet viņus nepārslogot ar jauniem viesiem un spēlēm; tā vietā iepazīstiniet viņus ar mājokļa telpām vienu pēc otras, lai viņi varētu iepazīties ar jaunā mājokļa skatiem un smaržām.

Kamēr suns lēnām aklimatizējas jaunajā vidē, jūs varat veikt dažus svarīgus administratīvus darbus. Jums būs jānodrošina, lai jums tiktu nosūtīti visi attiecīgie dokumenti par suni – gan no patversmes, gan no audzētāja, gan no iepriekšējā īpašnieka. Šī informācija vēlāk var izrādīties ļoti svarīga, jo īpaši, ja rodas kādas medicīniskas problēmas.

Aizvediet kucēnu pie veterinārārsta

Runājot par medicīniskajiem jautājumiem, viens no jūsu pirmajiem pienākumiem būs laikus pierakstīties pie veterinārārsta. Šādā veidā jūs varat pārliecināties, ka jūsu kucēns ir vesels un labs, vai arī identificēt iespējamās problēmas, kas varētu rasties nākotnē. lai pasargātu no iespējamām infekcijām, un pat mikročipēšanu kā drošības pasākumu.

Suņu dresūra

Kad viss uztraukums būs pagājis, kucēns beidzot iedzīvosies savā rutīnā. Pirms šī rutīna iedzīvojas, jums vajadzētu pieradināt savu jauno kucēnu pie regulāriem vingrinājumiem. Ir dažas svarīgas lietas, kas jums ir jāiemāca kucēnam, piemēram, potītes apmācība un mājas aizliegumi, bet jūs varat arī jau agri iemācīt viņam uzvedības prasmes, lai viņu būtu daudz vieglāk vadīt uz pavadas un mājās.