Ko izvēlēties starp kaķi vai suni?

Lēmums par mājdzīvnieka uzņemšanu mājās ir liela atbildība. Pirms pieņemt lēmumu, kas mainīs jūsu dzīvi, ir svarīgi ņemt vērā savu dzīvesveidu, dzīves situāciju un personīgās vēlmes. Ja mēģināt izlemt, vai iegādāties kaķi vai suni, tad jums ir jāpieņem daži lēmumi! Gan kaķiem, gan suņiem ir savas unikālas īpašības un priekšrocības – izpētīsim katra no tiem īpašumtiesību priekšrocības un trūkumus, lai jūs varētu noteikt, kurš mājdzīvnieks ir piemērots tieši jums!

Kaķis

Sāksim ar to, ka kaķi ir neatkarīgas būtnes, kas visu dienu var apmierināties ar laiskošanos pa māju. Viņiem nav nepieciešams tik daudz uzmanības kā suņiem, un tiem nav nepieciešams tik daudz kustību. Turklāt kaķi ir lieliski piemēroti cilvēkiem, kuri cieš no alerģijām, jo tie ne tikai rada mazāk blaugznu nekā suņi, bet arī paši sevi kopj, kas vēl vairāk samazina alergēnu daudzumu gaisā. No otras puses, kaķus var būt grūtāk apmācīt nekā suņu sugas pārstāvjus, jo tie mēdz būt spītīgāki. Turklāt kaķiem ne vienmēr patīk, ja viņus tur rokās vai glauda, kā tas ir suņiem, tāpēc, ja meklējat glāstu draugu, varbūt kaķēns nav piemērots tieši jums.

Suņi

Suņi ir uzticami kompanjoni, kas mīl tikai pavadīt laiku kopā ar saviem saimniekiem. Atšķirībā no kaķiem vairumam šķirņu suņu ir nepieciešamas ikdienas pastaigas ārā un daudz garīgās stimulācijas visas dienas garumā, lai viņi būtu veseli un laimīgi. Suņi mīl spēlēt aportēšanu un doties piedzīvojumos kopā ar saviem saimniekiem, tāpēc, ja jūsu dzīvesveids atļauj biežas pastaigas, tad kucēns varētu būt ideāli piemērots tieši jums! Protams, ir viens būtisks mīnuss, kad runa ir par suni, – nekārtības! Suņiem ir nepieciešamas regulāras pārtraukuma pauzes, kas nozīmē daudz (un mēs domājam daudz) tīrīšanas pēc tiem. Turklāt dažas šķirnes prasa vairāk kopšanas nekā citas, tāpēc, pieņemot lēmumu, paturiet to prātā.

Kad runa ir par to, vai izvēlēties suni vai kaķi, ir atkarīgs no jūsu dzīvesveida, dzīves situācijas un personīgajām vēlmēm. Abiem mājdzīvniekiem ir savi unikāli plusi un mīnusi – viss ir atkarīgs no tā, kāds kompanjons vislabāk atbilst jūsu pašreizējai dzīvei! Neatkarīgi no tā, kuru mājdzīvnieku izvēlēsieties, viens ir skaidrs – ievedot kādu no tiem savās mājās, jums nekad netrūks beznosacījumu mīlestības!