Izmaksas saistītās ar mājdzīvnieka turēšanu

Vairāk nekā 53% Latvijas mājsaimniecībam ir mājdzīvnieki, tāpēc nav noslēpums, ka mēs esam mājdzīvnieku mīļotāju tauta. Taču, ja apsverat iespēju pievienoties šai grupai, jums jāzina, cik daudz var maksāt mājdzīvnieki. Dažreiz izmaksas var būt augstas, un jums ir jābūt uzkrājumiem, taču neatkarīgi no tā jūs varat riskēt un izmēģināt savu veiksmi online kazino.

Izmaksas, kas jāņem vērā

Mājdzīvnieku apdrošināšana

Tāpat kā jebkura cita apdrošināšana, arī mājdzīvnieku apdrošināšana ir paredzēta, lai jūs pasargātu no izdevumiem par veterinārārsta pakalpojumiem, ja jūsu mājdzīvnieks saslimst vai cieš nelaimes gadījumā. Tā kā ārstēšanas un operāciju izmaksas pārsniedz tūkstošus, mājdzīvnieka dzīves laikā šīs izmaksas var nopietni ietekmēt ikviena cilvēka ietaupījumus.

Ja izmisīgi vēlaties iegādāties mājdzīvnieku, bet jūsu budžets ir ļoti ierobežots, varat iegādāties tikai nelaimes gadījumu apdrošināšanu. Šis ir lētākais apdrošināšanas veids, kas sedz veterinārās izmaksas, ja jūsu mājdzīvnieks ir cietis nelaimes gadījumā.

Mikročipēšana, kastrācija un vakcinācija

Ja jums pieder suns, saskaņā ar likumu tam jābūt čipētam. Lai gan kaķiem nav obligāti jābūt čipētiem, tas jums dos pārliecību, ka, ja kaķis pazudīs, veterinārārsts to varēs identificēt un droši nogādāt mājās.

Ja neplānojat audzēt savus mājdzīvniekus, jums vajadzētu apsvērt to kastrāciju. Kastrācijai ir daudz priekšrocību, tostarp tā samazina smidzināšanas un apzīmēšanas risku, kas savukārt padara dzīvnieku mazāk agresīvu.

Tāpat kā cilvēki, arī dzīvnieki slimo. Dažas slimības var novērst ar vakcināciju. Ja iegādājaties kucēnu vai kaķēnu no atbildīga audzētāja, pirmreizējā vakcinācija jāveic, pirms jūs to paņemat mājās, bet pēc tam jums ir jāsamaksā par visām papildu vakcinācijām.

Blusu un tārpu ārstēšana

Blusu un tārpu ārstēšana nav tikai vienreizēja procedūra. Lai samazinātu infekcijas risku, jums būs nepieciešams ārstēt savu mīluli ik pēc dažiem mēnešiem. Lai gan ārstēšanas līdzekļi ir salīdzinoši lēti, jums tomēr vairākas reizes gadā būs jāmaksā par blusu un tārpu tabletēm.

Kā es varu ietaupīt naudu par mājdzīvnieku aprūpi?

Mājdzīvnieki ir apņemšanās uz mūžu. Lai gan nevar noliegt mīlestību un saticību, viņi ir finansiāls slogs. Pirms mājdzīvnieka iegādes nopietni apsveriet savas finanses un to, cik daudz varat atļauties maksāt katru dienu, mēnesī un gadā.

Taču, ja esat apņēmības pilni kļūt par mājdzīvnieku vecākiem, jums vajadzētu zināt dažus naudas taupīšanas padomus:

Pērkot barību vairumā, bieži vien ir lētāk, taču vispirms pārliecinieties, ka jūsu dzīvniekam tā patiešām garšo!
Ja jūsu mājdzīvniekam ir nepieciešamas zāles, dažkārt lētāk ir pieprasīt recepti un atrast tiešsaistes aptieku.

Tāpat kā meklējat labāko auto vai mājokļa apdrošināšanu, jums vajadzētu meklēt cenu salīdzināšanas vietnēs, lai atrastu vislabākās apdrošināšanas polises.